4-jádro od Qualcommu pro tablety

4-jádro od Qualcommu pro tablety
2012-09-30T14:23:44+02:00
• 14. 2. 2011

qualcomm

Mysleli jste si, že 1GHz procesor pro mobilní telefony a tablety je už hodně? Nedávno jsme si museli začít zvykat i na fakt, že dvou jádrové procesory jsou taky již skutečností. Společnost Qualcomm, která stojí za úspěšnými procesory SnapDragon, oznámila příchod nových 4-jádrových procesorů, které budou hlavně určeny pro tablety.

Tyto 4-jádrové procesory ponesou stejné označení SnapDragon a budou moci dosahovat 2.5GHz na každé jádro. Podle vyjádření společnosti Qualcomm je nový chipset i úspornější a to rovnou o 75% méně než dřívější chipsety. To je hlavně způsobeno využitím nové 28nm technologie výroby, díky které mohou být tranzistory menší. Tato technologie výroby je prvně použita pro takováto mobilní zařízení.

Samozřejmě s využitím těchto procesorů získáte možnost hraní her v HD kvalitě, stereoskopické 3D, snímání videa v rozlišení 1080p HD a plnou podporu HDMI.

Qualcomm uvádí:

Procesor APQ8064 bude obsahovat 320 adreno quad-core GPU (grafika), která bude dodávat patnáctkrát vyšší výkon než původní adreno GPU, což je hlavně určené pro lepší hraní her a pro lepší UI (uživatelské rozhraní). Podporou až 20-megapixelových foťáků, APQ8064 bude interně synchronizovat dva kamerové senzory pro 3D video záznam, a bude podporovat externí 3D přehrávání videa.

Ačkoliv toto společnost již nyní oznámila, tak na trh budou uvedeny až začátkem roku 2012 a ke koncovým zákazníkům by se mohli první tablety dostat spíše ke konci roku 2012. Takže nejnovější 4-jádrové procesory SnapDragon budou přímou konkurencí na nVidia Tegra 3, která bude k dostání ve stejné době a bude také 4-jádrová. U kterých čísel GHz a počtu jader skončí tato válka? Dokážete si představit mobilní zařízení v roce 2020.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat