S Nokií na letadlech aneb 100. výročí aviatiky v Pardubicích ( fotovýlet)

S Nokií na letadlech aneb 100. výročí aviatiky v Pardubicích ( fotovýlet)
2012-09-23T12:26:18+02:00
• 7. 6. 2010

Jako každý rok se začátkem června v Pardubicích koná Aviatická pouť. Tentokrát však měla být výjimečná nejen kvůli tomu, že slavila jubilejní dvacátý ročník, ale především díky tomu, že Česko slaví sto let létaní. Ano je to tak, přesně před sto lety poprvé vzlítl český pilot Jan Kašpar se svým letounem a mohl se kochat krásami naší přírody ze vzduchu.

Jelikož jsem se této poutě také zúčastnil, tak jsem Vám připravil krátký fotovýlet, co se zde na  pardubickém letišti dělo. Nejdříve se však chci omluvit za kvalitu fotografií, jelikož jsem si doma nechal fotoaparát, a tak jsem si musel vypůjčit telefon mé kamarádky. Bohužel se nejedná o žádný fotomobil a k focení snímků jsem si musel vystačit s 2MP Nokií. Snažil jsem se vybrat ty nejkvalitnější snímky, tak se pojďme na ně nyní podívat.

Letošní Aviatická pouť slibovala netradiční zobrazení a skvělou leteckou show. Neměla to být jenom nudná přehlídka letadel, ale velkoprostorového divadelního představení, kde herce nahrazují piloti. A v tomto duchu se skutečně nesla. Za sebou se střídali jak letadla moderní ( Grippeny, L159 Alca..), tak letadla historická ( Blériot, stíhačky Jak 3..).

divadelní show divadelní show

divadelní show

Kromě letadel k Aviatické pouti patří také veteráni. Automobily s generace našich dědečků a babiček, které slouží ještě dodnes. Zde na pardubickém letišti jich byl neskutečný počet a někdy mi připadalo, že jich tam bylo více než letadel. Zde jsem vybral ty nejkvalitnější snímky.

Letošní aviatické pouti přálo i nádherné počasí. Musím říci, že na rozdíl od těch předchozích poutí, kde jsem musel hledat houpačky a podobné blbosti, abych se vyhnul nudě, tak tento rok jsem byl touto leteckou show ohromen. Dokonce jsem se svezl i s jedním z veteránů. No a pokud jste letos nebyli, tak příští rok je tu jeden skvělý typ na rodinný výlet.

Dokonce i redaktoři z DNES přiletěli letadlem.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Roman Taliano

Zakladatel mobilního blogu Dotekománie. Stále věrný své značce HTC. Fanoušek dotykových tabletů, telefonů ale i her a počítačů. Sportovní nadšenec ( cyklistika, fotbal, florbal a plavání ), ale také fanoušek.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat