Dotekomanie.cz

WhatsApp beta přichází s očekávanou funkcí odesílání fotografií ve vysoké kvalitě

WhatsApp 5202x2920x

Zdroj: Dotekamanie.cz

Pokud v aplikaci WhatsApp odesíláte v chatu fotografie, musíte počítat s tím, že je jejich kvalita snížena. Platí to jak pro fotografie, tak i pro videa. Již nějaký čas se mluví o tom, že WhatsApp pracuje na nové funkci, která by měla umožnit posílat média ve vyšší kvalitě.

WhatsApp beta přináší vyšší kvalitu fotografií

Podle informací z webu WABetaInfo byla uvolněna nová beta verze aplikace s číslem sestavení 23.11.0.76 (iOS) a 2.23.12.13 (Android), která přináší možnost v aplikaci zasílat fotografie ve vysoké kvalitě. Tuto funkci mají k dispozici někteří testeři. Jak je patrné z poskytnutých screenshotů, při odesílání fotografií je možné zvolit, v jaké kvalitě mají být odeslány. Defaultně bude fotografie odeslána v nižší standardní kvalitě tak jako nyní. Pokud budeme chtít odeslat fotografii v HD kvalitě, bude stačit klepnout na přepínač „HD“ a zvolit HD kvalitu.

Zdroj: WaBetaInfo

Pokud zvolíme HD kvalitu, neznamená to, že se fotografie odešle v původní kvalitě, pouze budou zachovány rozměry, ale stále bude použita komprese. Pokud bude fotografie odeslána ve vysoké kvalitě, taková fotka pak dostane i v chatu označení, že se jedná o fotografii v HD kvalitě. Nová funkce se prozatím vztahuje pouze pro odesílání fotografií. Video ve vyšší kvalitě bude zatím potřeba i nadále odesílat jako soubor, v opačném případě bude odesláno ve standardní kvalitě. Vyšší kvalita fotografií se rovněž nevztahuje na fotografie sdílené v aktualizaci stavu.

Novinka je v tuto chvíli ve fázi testování, což znamená, že není dostupná pro běžné uživatele a ještě chvíli potrvá, než se dostane ke všem globálně.

Zdroj: wabetainfo.com

Exit mobile version