Dotekomanie.cz

Google Disk od srpna přestane fungovat na Windows 8 a 8.1

google drive disk 4000x2667x

Fotka od Firmbee.com Z Unsplash

Pokud používáte v dnešní době ještě operační systém Windows 8, nebo 8.1, měli byste být na pozoru, pokud zároveň používáte desktopovou aplikaci Disk od Google pro synchronizaci souborů s cloudovým úložištěm.

Google Disk už pouze na Windows 10 a novějších

Google na svých stránkách podpory v tichosti oznámil, že v srpnu ukončí podporu pro svou desktopovou aplikaci Disk na operačních systémech Windows 8 a 8.1, Windows Server 2012 a dále pak na všech 32bitových systémech. Pokud tedy chcete i nadále aplikaci Disk používat a běžíte ještě na těchto systémech, je nejvyšší čas na upgrade. Microsoft oznámil začátkem letošního roku ukončení podpory pro Windows 8.1, takže pokud tento systém používáte, vystavujete se riziku neaktualizovaného a potenciálně zranitelného systému.

Zdroj: Crast.net

Google tak navazuje na ukončování podpory pro starší systémy u svých aplikací. Letos v lednu Google ukončil podporou prohlížeče Chrome pro Windows 8 a 8.1 a také pro Windows 7. Tyto kroky jsou logické, protože nemá příliš smysl vynakládat prostředky na vývoj aplikací pro zastaralé a nezabezpečené systémy. Pokud tedy budete chtít používat i nadále vybrané aplikace od Googlu a nejen od něj (podporu pro starší systémy ukončují i jiné společnosti), je potřeba aktualizovat na Windows 10, nebo na nejnovější Windows 11.

Zdroje: androidpolice.com, support.google.com

Exit mobile version