Dotekomanie.cz

Nově v českých obchodech – Pixel Fold, Moto, Hot, Xperia a další

mobily (2) 1280x720x

Výrobci mobilních telefonů představí své zařízení, přičemž samotný prodej začne až o několik týdnů nebo měsíců později. Jestliže si novinku chcete koupit, musíte sledovat na nejrůznějších webech články informující o dostupnosti. Avšak většinou se dozvíte jen datum. Abychom vám ušetřili čas, začali jsme sledovat dění na českém trhu.

Níže jsou uvedeny smartphony, které se prvně objevily v jednom nebo více obchodech, a jsou tedy poprvé dostupné na českém trhu.

Předchozí týden: Nově v českých obchodech – Pixel, Edge, Nord, P60 Pro

Google Pixel Fold

Tento měsíc byl uveden první ohebný mobil od Googlu a ačkoliv není oficiální dostupnost v České republice, již se našel první obchod, který jej zařadil do své nabídky. Cena je ale o trochu vyšší oproti přímému prodeji v Německu.

Specifikace Pixel Fold

Sony Xperia 1 V 5G

Také se začíná objevovat nejnovější top model od Sony. Sony Xperia 1 V 5G se drží své standardu a nabízí se například displej s nejvyšším rozlišením na současném trhu mezi smartphony, případně velmi dobrá nejen fotografická výbava.

Specifikace Xperia 1 V

Sony Xperia 10 V

Do prodeje jde také model střední třídy od Sony, Sony Xperia 10 V. Zde se za danou cenu nabízí poměrně dobré specifikace a navíc je zde certifikace IP68. Nechybí málo a mobil by mohl zavařit konkurenci.

Specifikace Xperia 10 V

Redmi Note 12 Pro 4G

Redmi představilo model Note 12 Pro i ve verzi 4G a nyní je již dostupný na českém trhu. Cena je nižší a jediný podstatný nedostatek je právě v absenci 5G. Ještě došlo na změnu zadních foťáků.

Specifikace Redmi Note 12 Pro 5G

Motorola Moto G32

Model Motorola Moto G32 není nějakou novinkou, ale i tak se objevuje až nyní v některých obchodech. I tak vzhledem k výbavě se tento model nenabízí za špatnou cenu.

Specifikace Motorola Moto G32

Nokia C12

Lednová novinka Nokia C12 se objevuje v Česku. Vzhledem k dané výbavě a ceně spíše doporučujeme například model od Motoroly výše. I tak Nokia C12 se může pochlubit například certifikací IP52.

Specifikace Nokia C12

Infinix Smart 7 HD

V dubnu byl uveden model Infinix Smart 7 HD, jehož specifikace jsou na nízké úrovni, ale zde se jde s cenou dost nízko. Za necelé dva tisíce korun se nabízí velmi základní mobil.

Specifikace Infinix Smart 7 HD

Infinix Smart 7

Je k dispozici i model Infinix Smart 7, který přijde o několik set korun dráž, ale na druhou stranu má lepší specifikace. Byť se stále nejedná o nějaký zázrak. Například byla použita baterie s vyšší kapacitou nebo větší RAM.

Specifikace Infinix Smart 7

Infinix Hot 30i

Další novinka od Infinix posouvá cenu trochu výše, i tak se stále jedná o mobil zapadající do nejnižší kategorie. V tomto případě výbava obsahuje trochu lepší procesor, více RAM a rychlejší displej.

Specifikace Infinix Hot 30i

Exit mobile version