Dotekomanie.cz

Google Disk zřejmě dostane nové rozhraní na úvodní obrazovce

google drive disk 4000x2667x

Fotka od Firmbee.com Z Unsplash

Google si rád hraje a zkouší nejrůznější funkce. Někdy se jedná o omezené experimenty, které se nakonec nedostanou mezi všechny uživatele, jindy se velmi rychle rozšíří. Tentokrát si pohrává s úvodní obrazovkou ve webovém rozhraní.

Google Disk dostává spam složku, snad vyřeší problém

Google doporučuje

Nejde ani tak o novinku, jelikož podobné rozhraní je k dispozici u mobilních aplikací, ale zjevně ho chce nabídnout i ve webové verzi. V současnosti právě na webu máte k dispozici několik sekcí. Hned první se jmenuje Navrženo, dále je zde sekce Složky a následují Soubory. V testovacím rozhraní se vše tak trochu zjednodušuje a nesnaží se vše nabídnout v jedné obrazovce.

Jak můžete vidět na snímcích obrazovek níže, tak hlavní sekcí se stane Doporučení, kde je celá obrazovka věnovaná souborům, o kterých si Google myslí, že se vám mohou nějak hodit. Například se může jednat o často používané, upravované, prohlížené atd. Zobrazení jde přepnout na Aktivity, což je v podstatě sekce věnovaná oznámením k souborům.

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Vzhledem k tomu, že se ve své podstatě jedná o zjednodušení, tak předpokládáme, že nebude dlouho trvat a novinka se velmi rychle rozšíří. Je ale otázka, jestli se tato změna setká s kladnou reakcí samotných uživatelů.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version