Dotekomanie.cz

iOS 17 přinese „velké“ změny v Control Center

iOS 17 se bude zaměřovat na vylepšení výkonu a stability, ale podle zdroje z diskusního fóra MacRumors bude také obsahovat „velké“ změny v Control Center na iPhonu. Zatím však nebyly poskytnuty žádné podrobnosti o změnách v této oblasti. iOS 17 bude pravděpodobně oznámeno na WWDC 2023 v červnu a první beta verze by měla být vydána pro vývojáře k testování téhož dne.

Významnější změny v ovládacím centru na iPhonu přinese nový operační systém iOS 17. Informace unikla z fóra MacRumors, kde se již dříve podařilo zveřejnit přesné podrobnosti o Dynamic Island na iPhone 14 Pro, ještě předtím, než byl samotný telefon uveden na trh.

Neznámý zdroj, který zůstal anonymní, uvedl v e-mailu, že iOS 17 bude zaměřeno na zlepšení výkonu a stability, což by naznačovalo, že nový ovládací střed může být jednou z významných novinek. Apple by měl iOS 17 představit během klíčové konference WWDC 2023, která se uskuteční 5. června. První verze beta by měla být k dispozici pro vývojáře tentýž den.

Zdroj však nesdělil konkrétní informace o plánovaných změnách v ovládacím centru, které vypadá téměř stejně od uvedení iOS 11 v roce 2017. Menu poskytuje uživatelům iPhonu pohodlný přístup k ovládání Wi-Fi, Bluetooth, jasu displeje, hlasitosti a mnoha dalších funkcí systému. Od iPhone X a novějších modelů lze ovládací střed otevřít posunutím prstu dolů z pravého horního rohu obrazovky.

Ovládací střed se letos dožívá 10 let od svého uvedení s iOS 7. Apple by mohl po šesti letech minimálních změn vylepšit jeho možnosti personalizace a změnit design menu, ale zatím nejsou známy konkrétní detaily.

Ačkoliv má fórum MacRumors dobrý renomé a úspěšně uniká informace o chystaných novinkách, zatím nebylo nic oficiálně potvrzeno a plány společnosti Apple se mohou kdykoliv změnit.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version