Dotekomanie.cz

Google omezí aplikace zaměřené na půjčování peněz

Google

Zdroj: iDnes

Google bude brzy omezovat přístup aplikací na půjčování peněz k fotografiím a kontaktům uživatelů na Androidu. Tento krok má chránit soukromí uživatelů a zabránit možnému zneužití citlivých informací. Google také zavede nová pravidla pro získávání přístupu k dalším údajům, jako jsou data o financích. Cílem těchto kroků je zlepšit ochranu soukromí uživatelů a zvýšit důvěru v digitální ekosystém.

Google plánuje brzy omezit přístup aplikací na půjčování peněz k fotografiím a kontaktům uživatelů. Toto opatření by mělo pomoci chránit soukromí uživatelů a zabránit možnému zneužití citlivých informací.

Podle zdrojů z Googlu se některé půjčovací aplikace (aplikace, skrze které si můžete půjčit peníze) dostaly do kritiky za to, že bez vědomí uživatelů sbírají citlivé osobní údaje, jako jsou fotografie a kontakty. Tyto informace by pak mohly být zneužity pro škodlivé účely, jako je například podvod.

Zdroj: engadget

Proto Google plánuje v průběhu několika týdnů omezit přístup půjčovacích aplikací k fotografiím a kontaktům uživatelů na zařízeních se systémem Android. Tyto aplikace budou muset také dodržovat nová pravidla pro získávání přístupu k dalším údajům, jako jsou data o financích.

Tento krok je součástí snahy Googlu o zlepšení ochrany soukromí uživatelů a zajištění toho, aby aplikace dodržovaly přísnější pravidla pro získávání a používání osobních údajů. Tento krok by měl pomoci chránit uživatele a zlepšit důvěru v digitální ekosystém.

I když omezení přístupu půjčovacích aplikací k citlivým osobním údajům uživatelů je krokem správným směrem, je důležité si uvědomit, že soukromí uživatelů může být ohroženo i v jiných oblastech digitálního světa. Proto je důležité pečlivě zvažovat, jaké aplikace stahujeme a jaké informace s nimi sdílíme.

Zdroj: engadget.com

Exit mobile version