Dotekomanie.cz

MeguMethod už brzy představí nejlepší české aplikace. Ve finále AppParade se utkají levné letenky, nonstop veterinář nebo finanční poradce do kapsy [tisková zpráva]

Appparade Vrata zima 3000x2000x

Do finále soutěže mobilních aplikací AppParade postoupilo osm favoritů, kteří se během pondělního večera 27. března v Holešovické tržnici představí ve dvou kategoriích – starters a runners. Mezi starters se řadí aplikace FlyAway, Mamio, Safe by Frenkee a tlappka, mezi runners pak aplikace Nepanikař, Qerko, Settle Up a Zásilkovna. Soutěžící bude hodnotit porota v čele s CEO MeguMethod a pořadatelem soutěže Vratislavem Zimou, dále v ní zasedne Ondřej Krátký, Oldřich Bajer, Luboš Paroulek nebo Dalibor Purkert. Hlavním partnerem finále je Livesport,  dalšími potom O2, Samsung, BankID, Pronajmisito.cz a Paralelní Polis.

„Od březnového kola AppParade očekávám hodně a věřím, že to s kolegy z poroty nebudeme mít v rozhodování jednoduché. O jednom vítězi samozřejmě rozhodnou i diváci, pro které máme díky našim partnerům připraveny skvělé výhry. Někdo si domů odnese nový smartphone nebo sluchátka,” říká Vratislav Zima, CEO vývojářské společnosti MeguMethod.

Soutěží výhodné letenky i lepší bezkontaktní placení

V kategorii Starters do finále postoupila aplikace FlyAway, která uživatele upozorňuje na nové akční letenky z rezervačních systémů aerolinek. Díky rychlým notifikacím dokáže uživatel pořídit zpáteční letenky i za 250 Kč. Mamio zase propojuje matky podle věku dítěte a lokace a vytváří bezpečný prostor pro vzájemnou podporu. Aplikace Safe by Frenkee funguje jako digitální finanční poradce v kapse, který uživatelům pomůže lépe kontrolovat jejich finanční situaci a postupně také zlepšovat finanční gramotnost. Tlappka pak poskytuje veterinářskou pomoc s možností konzultace s veterinářem nonstop.

Mezi aplikacemi kategorie Runners se nachází Nepanikař, která poskytuje první psychickou pomoc zdarma pomocí aplikace pro chytré telefony. Dostupnost má v 11 jazycích ve 180 zemích světa a dosahuje 450 tisíc stažení. Qerko zase zařídí bleskovou QR platbu v restauracích, kavárnách a bistrech. Settle Up spravuje skupinové výdaje a má přes 400 tisíc MAUs po celém světě. O vítězství bude soutěžit i aplikace Zásilkovna, která umožňuje lidem posílat a vyzvedávat jejich zásilky a řadí se mezi 5 nejstahovanějších aplikací v ČR.

Soutěž a přehlídka mobilních aplikací AppParade se koná už dvanáctým rokem. V minulých letech se akce zúčastnily například Záchranka, Fitify nebo Readmio. Na 35. kolo si návštěvníci mohou rezervovat své místo na eventbrite, vstup je po registraci zdarma.

Více o firmě

MeguMethod (dříve Synetech) je česká společnost vyvíjející mobilní i webové aplikace. V roce 2014 ji založili Vratislav Zima, Daniel Rutkovský a Miroslav Voda. Jako první vytvořili aplikaci Jukees, která propojovala hosty restaurací a barů s místním jukeboxem. Své místo na trhu si studio získalo zejména expertizou ve vývoji aplikací pro iOS a Android a zaměřením na komplexní projekty pro globální klienty. Všechny zkušenosti a přístup k projektům zakladatelé promítli v listopadu 2022 do rebrandingu na MeguMethod. Nový název se skládá z japonského megu, výrazu označujícího lásku nebo zalíbení, a anglického method. Studio má za sebou více než třicet vyvinutých aplikací s dopadem na miliony uživatelů na šedesáti světových trzích. Mezi klienty MeguMethod patří například Oriflame, ISIC, Jablotron, NN Pojišťovna nebo český cyklostartup Dudelo. Společnost se vedle soukromých zakázek zasazuje také o digitalizaci českého státu prostřednictvím Asociace softwarových agentur a rozvoj tuzemských talentů skrze vlastní soutěž AppParade, ve které oceňuje nejlepší aplikace.

Exit mobile version