Dotekomanie.cz

Youtube Kids projde změnou, ale ne na mobilech

NL YT INK Thumbnail Clean V1max 1300x1300 1300x722x

Zdroj: Youtube

Google se snaží přizpůsobit obsah Youtube pro širokou veřejnost, ale byla nutnost vytvořit i speciální verze pro děti, která se jmenuje Youtube Kids. Ta nabízí více moderovaný a omezený obsah. Pro mobilní telefony existuje samostatná aplikace, což se týká i chytrých televizí a také zařízení se systémem Android TV nebo Google TV. To se ale v dohledné době změní.

Youtube Kids přichází do České republiky

Youtube Kids

Udržovat aplikaci pro chytré televize není rozhodně jednoduché a vzhledem k tomu, že existuje ještě běžná Youtube aplikace, tak možná i zbytečné. Zřejmě nejen z těchto důvodů došlo k rozhodnutí, že samostatná aplikace končí. Nejde o konec Youtube Kids jako služby. Dojde totiž k integraci do aplikace Youtube.

Skrze možnost výběru profilu bude možné zvolit dětský účet. Promění se tak design aplikace a samozřejmě i samotná nabídka obsahu. Díky této změně nedojde jen k úsporám na vývoji samostatné aplikace, ale hlavně se dočkáme rozšíření. Youtube Kids totiž nepodporovalo tolik zařízení jako běžná aplikace. Tuto službu tak bude možné využívat nejen na chytrých televizích, ale dostane se i na herní konzole a všude tam, kde je k dispozici Youtube aplikace.

Zdroj: Google

Nemáme zde jakékoliv náznaky, že by se chystala změna u aplikací pro smartphony. Zde zřejmě bude probíhat vývoj dvou aplikací a nic se jen tak nezmění.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version