Dotekomanie.cz

Twitter mění 2FA, měli byste si zkontrolovat nastavení

Twitter

Fotka od Akshar Dave z Unsplash

Nikdy byste se neměli spoléhat jen na uživatelské jméno a nějaké heslo, které jste si vymysleli. Výhodnější je využití správce hesel, ale podstatnější je aktivace dvoufázového ověření, v rámci kterého se používá dodatečný prvek, zpravidla dočasné heslo přes generátor. Všeobecně je tento systém znám pod zkratkou 2FA. Twitter nyní provádí změny, které se mohou dotknou některých uživatelů.

Bezpečné ověření

Twitter podporuje 2FA již nějakou dobu, přičemž si můžete ještě dnes nastavit nebo využít ze tří variant:

Ve společnosti došlo k rozhodnutí, že právě verze, která zasílá dodatečné bezpečnostní heslo přes SMS, bude zpoplatněna. Nejde o nějaký poplatek navíc. Jen bude dostupná pro uživatele, jenž si platí Twitter Blue. Bohužel předplatné není dostupné ve všech zemích. Kde není možné si zakoupit Twitter Blue, jednoduše tato možnost nebude.

Zdroj: Twitter

Twitter začne aplikovat změnu od 20. března. Pakliže nemáte Twitter Blue, dostanete 30 dnů na změnu, jinak tato bezpečnostní metoda bude odstraněna a účet nebude mít dodatečnou ochranu.

Můžeme jen doufat, že Twitter bude progresivnější a přidá v dohledné době podporu pro Passkey, což je nejnovější bezpečnostní metoda, která dokonce nevyužívá heslo.

Zdroje: blog.twitter.com, theverge.com, twitter.com

Exit mobile version