Dotekomanie.cz

Huawei ztrácí zákazníky. 80 miliónů klientů si přebralo Xiaomi, Apple či Honor

Huawei

Zdroj: PocketNow

Kvůli různým sankcím uvaleným na Huawei zaznamenala společnost masivní pokles ve svém hlavním podnikání v oblasti chytrých telefonů. Nyní jeden z vedoucích pracovníků společnosti Xiaomi prozradil, které značky této situace využily.

Huawei trpí kvůli sankcím. HarmonyOS situaci nezachránil

Podle Lu Weibinga, prezidenta skupiny Xiaomi, se čínský technologický gigant Huawei v důsledku sankcí stal přibližně o 80 milionů zákazníků chudší. Huawei totiž ztratil přístup k hlavnímu dodavateli čipů TSMC, který vyráběl jeho vlastní SoC Kirin, a zároveň ztratil přístup ke svým dodavatelům v USA, od kterých odebíral technologie. Tento vývoj prakticky ochromil činnost společnosti v oblasti chytrých telefonů, což vedlo ke jejímu pádu.

Zdroj: Gizchina

Tato značka byla kdysi druhým největším OEM výrobcem chytrých telefonů na světě, ale po těchto sankcích ze strany USA zaznamenala rychlý úpadek. Vysoký představitel společnosti Xiaomi sdělil, že z 80 milionů uživatelů, o které Huawei přišel, jich 50 milionů přešlo ke Xiaomi. Huawei ztratil 20 milionů zákazníků ve prospěch výrobce iPhonů, společnosti Apple, a zbylých 10 milionů získala její bývalá dceřiná společnost Honor.

Absence Huawei na čínském trhu ukázala, jak úspěšná tato společnost v minulosti byla, jelikož se objevila obrovská mezera, kterou se ostatní značky snaží zaplnit. Konkurenční společnosti rychle převzaly podíl na trhu, přičemž mnohé z nich zaznamenaly v posledních letech významný růst. Celkově však trh s chytrými telefony stále klesá, především kvůli různým problémům v dodavatelském řetězci a ekonomickým faktorům. Huawei i tak měl v polovině roku 2022 největší podíl v počtu uživatelů světově používající chytrý telefon. Těžil ještě z prvenství v prodejích v předchozích letech.

Zdroje: amsterdamfox.com, gizmochina.com

Exit mobile version