Dotekomanie.cz

Honor X7a přichází na český trh [aktualizováno]

Honor X7a 1280x720x

Honor X7a; Zdroj: Honor

Aktualizováno 24. 1.

Na začátku ledna jsme se dočkali základního modelu Honor X7a a nyní nám české zastoupení společnosti poskytlo informace o dostupnosti na našem trhu. Cena byla nastavena na 5 690 Kč. Tato evropská verze se ale liší ve velikosti baterie. Zatímco čínský model má 6 000mAh baterii, evropský nabízí 5 330 mAh. Ostatní specifikace jsou stejné. V rámci zájemce získá navíc bezdrátová sluchátka HONOR CHOICE X3.

Původní článek 6. 1.

Asi byste čekali, že výrobci budou představovat novinky v nějakém číselném pořadí, tedy v iteraci čísla v názvu. Honor má jinou strategii. První jsme se dočkali Honou X6, pak přišel model Honor X9a 5G a nyní zde máme Honor X7a.

Honor X7a

Tento model bude zapadat do nižší třídy, čemuž odpovídají specifikace i samotná cena. Základní verze startuje na 799 juanech, což je v přepočtu přibližně 2 700 Kč. Česká cena by se mohla pohybovat kolem 3 500 Kč. Za tuto částku se nabízí HD+ displej a procesor Helio G37. Honor X7a je tak spíše určen pro nenáročné uživatele.

Honor X7a; Zdroj: Honor

Na zadní straně se nachází rovnou čtveřice foťáků v čele s 50MPx senzorem. Pak je zde 5MPx snímač pro ultra širokoúhlé snímače a další dva 2MPx pro dodatečné efekty. Jedna specifikace je zde na výborné úrovni. Tím myslíme kapacitu baterie, která má k dispozici 6000 mAh a navíc podporuje 22,5W nabíjení. Vzhledem ke specifikacím lze očekávat i dva dny běžného používání na jedno nabití.

Je škoda, že Honor X7a si vysloužil jen Android 12, zejména nyní, kdy je již běžně dostupný Android 13. V tuto chvíli nevíme, kolika aktualizací se tento model dočká a jak dlouho budou k dispozici bezpečnostní aktualizace.

Specifikace

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version