Dotekomanie.cz

Apple sám spouští prodej repasovaných iPhonů

Apple

Zdroj: Apple

Kalifornský Apple se rozhodl zamíchat kartami také mezi online prodejci s repasovanými iPhony, a to v rámci Evropy dříve než na domácí půdě. Ve vybraných zemích pomalu spouští známý program Certified Refurbished, ve kterém lze prozatímně pořídit trojici telefonů iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max. Zatím akorát nevíme, kdy začnou nabízet základní model iPhone 13.

Sbohem „bazarovkám“

Případní zájemci se mohou těšit na zařízení s novou baterií, novým vnějším kabátkem nebo případně dalšími vyměněnými díly, která jsou samozřejmě originální. Dále zároveň nainstalují aktuální verzi iOS, plně otestují funkčnost, důkladně jej očistí a vloží do speciální krabičky s kompletním příslušenstvím.

Posledním bonusem je plná roční záruka včetně bezplatného doručení či vrácení. Aby toho nebylo málo, tak máte možnosti si dodatečně přikoupit rozšířenou záruku AppleCare+. Prodej startuje v Itálii, Španělsku, Velké Británii a nám blízkém Německu.

Výrobce uvádí, že cenovka je ponížena o 15 % oproti tržním cenám, takže například iPhone 13 Mini (256 GB) za 779 eur (tj. cca 18 554 Kč) vychází o 140 eur levněji. Ve Spojených státech dojde k zahájení projede zanedlouho, protože na stránce je již zakartován iPhone 13. Zda Apple do budoucna plánuje rozšíření programu, nelze momentálně příliš očekávat.

Zdroje: apple.com, macrumors.com

Exit mobile version