Dotekomanie.cz

Samsung zřejmě ruší další řadu smartphonů

Galaxy A53 b 8 5783x3246x

Galaxy A53; zdroj: Dotekománie

Leden je měsíc, kdy se od Samsungu dočkáme novinek, zejména se pak očekávají nové modely série Galaxy S a také Galaxy A. Zatím to ale vypadá, že právě střední třída přijde o jeden model.

Ochuzení Galaxy A?

Možná jste zaznamenali, že Samsung letos neuvedl Galaxy S22 FE, tedy mobil, jenž by se dal popsat jako kompromisem mezi Galaxy S22 a S22+. Zřejmě se nedočkáme ani Galaxy S23 FE a je zde velký otazník nad budoucností této série s velmi dobrým poměrem ceny a výkonu. Jak se ale ukazuje, Galaxy A přijde také o jeden model.

Poslední spekulace naznačují, že se neplánuje uvedení Galaxy A74. Nejvyšší modelem tedy této série bude Galaxy A54, o kterém se spekuluje již nějakou dobu. Ostatně právě Galaxy A5X patří mezi ty nejprodávanější. Pokud si srovnáme Galaxy A53 (recenze) a Galaxy A73, tak samozřejmě parametrově vychází lépe A73, ale rozdílů není mnoho. Displej má větší úhlopříčku, nabízí se o něco málo více megapixelů a je zde o něco lepší procesor. Baterie je ale stejná, jako několik dalších parametrů.

 

Zdroj: Samsung

Vzhledem k menším odlišnostem a zřejmě vyšší ceně zákazníci raději dali přednost Galaxy A5X. Samsung se také možná rozhodl pro neuvedení nového modelu Galaxy A74 i proto, aby snížil potřeby na kapacitu výroby. Ostatně se očekává pokles na trhu se smartphony. Může se tedy jednat o strategii a zacílení jen na ty úspěšnější modely.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version