Dotekomanie.cz

Google představil Android 13 pro TV

SonyTV 1 5004x2809x

Zdroj: Dotekománie

Android 13 pro mobilní telefony a tablety je oficiálně venku již nějakou dobu a výrobci nasazují novou verzi i v podobě aktualizací stávajících zařízení. Nyní jsme se ale dočkali vydání Androidu 13 pro TV, tedy nové verze Android TV OS.

Android 13 pro TV

U této varianty nelze očekávat nějak dramatické změny jako v případě mobilních telefonů, i tak došlo na několik novinek, které se spíše budou týkat samotných vývojářů aplikací, ale mohou z nich těžit i výrobci televizí. Google se například zaměřil na kvalitu a výkon, jak uvádí.

Došlo na vylepšení AudioManager API, díky čemuž budou moci vývojáři vybrat optimální formát pro přehrávání zvuku. Uživatelé budou navíc moci změnit rozlišení a obnovovací frekvenci na podporovaných zařízeních u HDMI zdroje. Také se zapracovalo i na úspoře energie při změně stavu u HDMI.

Zdroj: Google

U InputDevice API jsou nyní podporována různá rozložení klávesnice, takže je mohou vývojáři lépe adresovat. Součástí je i nové API nazvané AccessibilityManager, které umožňuje identifikovat systémové nastavení a zvolit vhodný jazyk pro zvukové popisy funkcí.

Více podrobností je na oficiálních stránkách pro vývojáře. Bohužel nebylo řečeno, kdy lze očekávat dostupnost aktualizací, ani kdy se objeví nové modely s touto verzí. Evidentně vše záleží na samotných firmách.

Zdroje: android-developers.googleblog.com, fonearena.com

Exit mobile version