Dotekomanie.cz

LG Display představuje roztažitelný 12palcový displej

LG Display

Zdroj: LG

Skládací displeje všichni dobře známe. Poslední dobou se ale začínají objevovat zařízení s roztažitelnými displeji, což je úzce související technologie. LG Display teď představil 12palcový panel, který lze roztáhnout o další dva palce.

LG Display dalším průkopníkem?

Tento typ ohebného panelu lze podle LG použít třeba v oděvech a na nábytku, jelikož se jednoduše přizpůsobí složitým tvarům a díky schopnosti roztažení bude nošení / sezení pohodlné. LG Display předpokládá použití v různých průmyslových odvětvích, vč. už zmíněné módy nebo v automobilovém / leteckém průmyslu. 

Displej dosahuje dobrých kvalit, byť jde stále o prototyp. Při 100 ppi má hustotu pixelů podobnou hustotě 40palcovému 4K televizoru. Samozřejmě poskytuje plnohodnotné RGB. Panel je postaven na speciálním silikonovém substrátu, který se používá i pro kontaktní čočky. Obsahuje mikro-LED (menší než 40 µm), které jsou připojeny pomocí pružin ve tvaru S namísto přímých drátů, takže se mohou natáhnout o 20 % bez zlomení / poškození. 

Zdroj: GSMArena

Podobný prototyp představila firma Royole minulý rok. Její panel se uměl roztáhnout o 30 % a její technologie dosahovala 120 ppi, demonstrovanou obrazovkou byl ale malý 2,7palcový panel s rozlišením 96 x 60 px. LG Display tak může být dalším průkopníkem. 

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version