Dotekomanie.cz

Apple testuje nový způsob aktualizací Rapid Security Response

ios 16 1510x868x

Zdroj: Apple

Apple ve verzi iOS 16.2 beta včera uvolnil aktualizaci, která uvádí, že obsahuje bezpečnostní opravu pro iPhone. Vzhledem k tomu, že aktualizace neobsahuje žádné podrobnosti o tom, co opravuje, jednalo se zřejmě o test.

Rapid Security Response

Tato aktualizace je pravděpodobně prvním testem nové bezpečnostní funkce Rapid Security Response – Rychlá bezpečnostní reakce.

Zdroj: 9to5mac

Ta totiž umožní na zařízení aktivovat funkci, která povolí instalovat bezpečnostní aktualizace, které nezasahují do samotného firmwaru. V podstatě se jedná o aktualizace, které bude do zařízení možné paralelně instalovat vedle hlavních aktualizací systému.

Zdroj: Dotekomanie

V testovací beta verzi je tato aktualizace označena jako iOS 16.2 (a) a v popisu je uvedeno, že se jedná o rychlou bezpečnostní odpověď, která přináší vylepšení a opravy chyb pro iPhone. Již v aktuální verzi iOS 16.1 je přítomen přepínač, který umožňuje tuto funkci aktivovat, nebo deaktivovat. Stačí jít do Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru -> Automatické aktualizace. Zde naleznete přepínač pro Bezpečnostní reakce a systémové soubory.Tyto aktualizace budou pravděpodobně instalovány automaticky.

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version