Dotekomanie.cz

Apple přistupuje k ekonomické nejistotě trhu uvážlivě

Současná ekonomická situace není zrovna nejlepší a spousta firem řeší, jak ušetřit a hlavně snížit náklady na podnikání. To se dotýká i největších společností na světě, Apple nevyjímaje.

Apple sází na jistotu a dlouhodobost

Tim Cook byl hostem CBS Morning, kde ho zpovídal Nate Burleson. Hlavním tématem bylo, jak se společnost zachová v následujících měsících. Tim Cook potvrdil, že Apple přistupuje k náboru nových zaměstnanců velmi opatrně. Celý rozhovor bude odvysílán v úterý, nicméně už teď máme náhled na některé informace, které v pořadu zazněly. 

Zdroj: MacRumors

„V důsledků aktuální ekonomické situace trhu jsme v rámci náboru nových zaměstnanců velmi uvážliví“, prohlásil Cook, když byl dotázán na náborové plány. „Znamená to, že nadále přijímáme zaměstnance, ale ne do každého oddělení ve společnosti. Obecně věříme v dlouhodobé investice“, dodal CEO Applu.

Minulý měsíc se na internetu objevila zpráva, že Apple pozastavil nábor na mnoha rolích mimo R&D (vývoj a výzkum) jako krok ke snížení nákladů. Tento krok má ovlivnit některé firemní „funkce“ a standardní role hardwarového a softwarového inženýrství. 

Téma v rozhovoru pro CBS Morning se dotklo také remote práce, tedy práce z domova. Tim Cook uvedl, že od září zaměstnanci firmy budou povinni pracovat v kanceláři tři dny v týdnu. Odůvodnil to tím, že „vyrábíme produkt a vy musíte produkt držet“. Celý rozhovor by se pak měl týkat nových funkcí iPhonu 14 a dalších produktů. 

Je zajímavé, že Apple v dnešní situaci nepropouští, naopak stále nabírá, byť pomalejším tempem. Cashflow společnosti by mělo být jistě obrovské, na druhou stranu má také náklady, které je potřeba financovat. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version