Dotekomanie.cz

Telegram dostal od německých úřadů pokutu ve výši 5 milionů EUR za porušení předpisů

Telegram 6000x3368x

Zdroj: Dotekománie

Populární komunikační platforma Telegram, která se snaží konkurovat službě WhatsApp narazila na německé úřady. Ty za porušení právních předpisů Telegramu uložily pokutu ve výši 5 milionů EUR.

Telegram čelí tučné pokutě

Podle německých úřadů se Telegram měl dopustit porušení právních předpisů tím, že bylo údajně zjištěno, že komunikační platforma nedisponuje žádným zákonem stanoveným způsobem, jak nahlásit obsah, který je v rozporu se zákonem. Zpráva přichází poté, co německé úřady vytvořily tým, který má vyšetřovat uživatele platformy podezřelých z teroristické činnosti a zneužívání dětí.

Vyšetřovatelé také varovali před zneužitím aplikace k útokům proti politikům a dalším osobám činným ve veřejném sektoru za příspěvky k boji proti koronavirové pandemii. „Zejména pandemie koronaviru přispěla k tomu, že se lidé na Telegramu radikalizovali, vyhrožovali ostatním a dokonce zveřejňovali výzvy k vraždě,“ uvedl šéf agentury Holger Muench v prohlášení, uvedla agentura AP.

Zdroj: AndroidPolice

Německý úřad pro spravedlnost uvedl, že Telegram nenabízí žádný způsob, jak nahlašovat nezákonný obsah na své platformě a nenabízí ani oficiální komunikační kanál pro komunikaci. „Provozovatelé služeb zasílání zpráv a sociálních sítí nesou zvláštní odpovědnost za jednání proti podněcování k nenávisti a násilí na svých platformách,“ uvedl v prohlášení ministr spravedlnosti Marco Buschmann. „Těmto zákonným požadavkům a této odpovědnosti se nelze vyhnout tím, že se budou snažit být nedosažitelní.“ Ačkoliv je pokuta 5,125 milionů EUR vysoká, Telegram si jistě pro ti ní odvolá.

Zdroj: androidcentral.com

Exit mobile version