Dotekomanie.cz

Firefox beta pro Android nyní umožňuje instalovat jakýkoliv doplněk

Firefox Private Network VPN

Pokud patříte mezi ty uživatele, kteří na svém chytrém telefonu nedají dopustit na prohlížeč Firefox, pak pro vás máme dobrou zprávu. Mozilla v beta verzi zpřístupňuje instalaci vlastní sbírky doplňků.

Firefox beta přináší možnost instalace doplňků z vlastní sbírky

Doplňky obecně pro mobilní prohlížeče nejsou dostupné, tato vylepšení jsou k dispozici pouze u prohlížečů pro stolní počítače a notebooky. Mozilla u svého mobilního prohlížeče již delší dobu umožňuje instalovat doplňky, ale jejich počet je omezený. Pokud si chcete nainstalovat libovolný doplněk, je nutné instalovat vývojovou verzi Firefoxu z kanálu Nightly, která však není tak stabilní.

Nově bude podpora instalace libovolného doplňku rozšířena i do kanálu beta, který je mnohem stabilnější. Tato možnost však nebude dostupná automaticky, ale bude nutné se k ní trochu „dobouchat“. V nastavení prohlížeče klepneme na „O Firefox Beta“ a následně 5 krát klepneme na logo Firefoxu, čímž povolíme ladění.

Zdroj: GHacks

Následně bude ještě nutné zadat ID vlastní sbírky, což je jedinečné číslo v URL každé takové sbírky, aby se nám zpřístupnila. Díky těmto krokům získáme přístup k široké paletě doplňků, které bychom jinak v ostré verzi nainstalovat nemohli. Vlastní kolekce doplňků je možné instalovat v prohlížeči s označením Beta 107.0 b1, který je dostupný v obchodě Google Play.

Zdroje: phandroid.com, ghacks.net

Exit mobile version