Dotekomanie.cz

Nokia G60 přichází na český trh

Nokia G60 5G 1 8100x5400x

Zdroj: HMD Global

V září jsme se dočkali tří novinek od značky Nokia, za kterými stojí společnost HMD Global. Jedná se o první vlaštovky, aspoň soudě podle samotných specifikací. Modely Nokia X30 a G60 po dlouhé době nabízí trochu schopnější procesory, které odpovídají ceně i zařazení mobilů. Nyní nás české zastoupení společnosti informovalo o dostupnosti modelu Nokia G60 na českém trhu.

Slušná střední třída

Nokia G60 5G se začíná prodávat zatím jen v jedné konfiguraci. K dispozici je naštěstí ta vyšší, která má v základu 6 GB operační paměti a 128GB úložiště. V prodeji bude prvně jen černá verze za cenu 8 499 Kč. Jedná se o trochu vyšší částku, ale vzhledem k tomu, že mobil má 120Hz displej nebo certifikaci IP52, nemusí se jednat o špatnou volbu.

Zdroj: HMD Global

Navíc výrobce slibuje u této novinky tři roky aktualizací, takže se ještě dočká Androidu 13, 14 a dokonce Androidu 15. Fotografická výbava je relativně běžná a zde asi jen tak někoho neokouzlí. Baterie má kapacitu 4500mAh s podporou 20W nabíjení. Kdyby HMD Global nastavilo cenu spíše kolem sedmi tisíc korun, měla by to novinka na českém trhu o něco jednodušší. Takto bude muset více investovat do marketingu.

Specifikace Nokia G60

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version