Dotekomanie.cz

Chrome dostane bezpečnostní vylepšení při vyplňování přihlašovacích údajů

chrome os flex 4032x2268x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Vypadá to, že se Google začíná více zaměřovat na bezpečnostní vylepšení u svého prohlížeče Chrome. Například jsme vás informovali, že bude k dispozici zabezpečení anonymních karet. Nyní zde máme další novinku u verze pro běžné počítače.

Chrome a správce hesel

Chrome nabízí vlastního správce hesel, který je zprostředkováván skrze váš Google účet. Na mobilním telefonu stačí mít zámek mobilu skrze biometrické zabezpečení, takže není potřeba přidávat další vrstvu ochrany při využívání správce. Co se týče počítače, tak zpravidla je vše dostupné, pokud nezamknete počítač.

Zřejmě z tohoto důvodu Google přidává další úroveň zabezpečení při automatickém vyplňování uživatelského jména a hesla. Bude možné nastavit zabezpečení, v rámci kterého bude muset uživatel zadat heslo počítače/PIN při automatickém vyplnění. Díky tomu nebude vadit, že máte počítač odemknutý, aspoň do jisté míry.

Zdroj: neowin (se souhlasem)

Novinka je zatím součástí Chrome Canary a je dobrovolná. Není tedy automaticky zapnutá, ale dá se očekávat, že by se jednou mohlo změnit nastavení a primárně bude vyžadováno heslo zařízení při automatickém vyplňování.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version