Dotekomanie.cz

Asus představil ROG Phone 6D (Ultimate), nabízí i speciální chlazení

gsmarena 001 1 1200x781x

Zdroj: Asus via GSMArena

Asus již neprodukuje tolik modelů smartphonů jako v minulosti, ale soustřeďuje se spíše na top modely a herní mobily. Nedávno jsme se dočkali nové generace ROG Phone 6 a dnes zde máme upravené verze nesoucí označení ROG Phone 6D a ROG Phone 6D Ultimate.

První svého druhu

Při pohledu na samotné specifikace novinek ROG Phone 6D a ROG Phone 6D Ultimate se dá konstatovat, že jediným rozdílem je zde procesor. Asus totiž místo modelů od Qualcommu použil nejnovější procesory Dimensity 9000+ od Mediateku, které patří mezi současnou špičku na trhu.

Zdroj: Asus via GSMArena

I po designové stránce se jedná o takřka stejná zařízení. Je zde ale jeden podstatný rozdíl právě u modelu ROG Phone 6D Ultimate. Ten totiž nabízí speciální otvor, který se otevře, jakmile připojíte speciální chlazení. Díky tomu se zpřístupní přímější cesta k samotnému procesoru a může probíhat účinnější odvod tepla z mobilu. Lze tak docílit konzistentnějšího vyššího výkonu, což se může hodit při delším hraní her.

ROG Phone 6D má nastavenou cenu v přepočtu přibližně na 22 350 Kč, verze Ultimate pak stojí cca 33 500 Kč. Cena je vyšší i kvůli tomu, že se nabízí větší operační paměť a úložiště. Vyšší model má také na zadní straně dodatečný displej. Příslušenství AeroActive Cooler 6 přijde na cca 2 200 Kč.

Specifikace ROG Phone 6D (Ultimate)

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version