Dotekomanie.cz

Realme představilo tablet Pad X 5G

Realme Pad X 5G 1574x899x

Realme Pad X 5G; Zdroj: Realme

Realme se snaží nabídnout i zajímavé tablety, ale spíše cílí na střední třídu. Dnes zde ale máme asi jeden z nejvybavenějších od této společnosti, ale nečekejte něco absolutně nového. Realme Pad X 5G není až taková novinka.

Realme Pad X 5G

Již před pár měsíci společnost představila tablet Realme Pad X a dnes zde máme jeho 5G verzi. Naštěstí se neopakuje scénář jako u mobilních telefonů, kde jsou rozdíly mezi LTE a 5G variantami mobilů mnohdy diametrálně rozdílné. Realme zde zachovalo všechny specifikace původního modelu a přidalo navíc jen podporu pro sítě páté generace, ale samozřejmě je zajištěna zpětná kompatibilita.

Realme Pad X 5G; Zdroj: Realme

Přidání patřičných antén nemělo vliv na velikost tabletu, jen na jeho hmotnost. Ta se navýšila o sedm gramů, což je nepostřehnutelné u takového zařízení. Je velká škoda, že až ani několik měsíců po uvedení původní verze zde není ani nejnovější Android 12. Realme se nějak zaseklo u Androidu 11.

Realme Pad X 5G má nastavenou cenu za základní model v přepočtu přibližně na 6 100 Kč. Verze s 6 GB RAM a 128Gb úložištěm pak přijde na 7 800 Kč. České zastoupení zatím neposkytlo informace o dostupnosti u nás. Je otázkou, jestli se k nám dostane Realme Pad X nebo Realme Pad X 5G, případně oba.

Specifikace Realme Pad X 5G

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version