Dotekomanie.cz

Google upravuje design aplikace Obchod Play

IMG 20210513 201912 4080x3060x

Zdroj: Dotekománie

Google dost často různě modifikuje a upravuje své aplikace a služby po designové stránce. Zpravidla postupuje po částech, jak ukazují další novinky u Obchodu Play. Tedy v tomto případě se jedna změna zřejmě dotkne i webové verze.

Jedna změna za druhou

První změna je natolik drobná, že si jí možná ani nevšimnete. Google totiž lehce aktualizoval samotné logo Obchodu Play, přičemž se nová podoba začala objevovat v některých aplikacích od společnosti.

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Pokud nevíte, na co se dívat, tak první změna nastala u samotných vrcholů, které jsou zaoblenější. Další změna se týká barev, které jsou v porovnání s původní verzí více sytější. Dá se očekávat, že tato aktualizace proběhne pozvolna napříč všemi aplikacemi a službami.

Další změny v Obchodě Play se dají najít u tlačítek. I zde jde o pozvolnou modifikaci. Zde se společnost snaží více přiblížit Material You designu. Tlačítka pro instalaci a odinstalaci již nejsou hraná a dostala výrazné zaoblení. Naopak ostatní tlačítka, například i filtrů, dostávají menší zaoblení. Opět jde o menší kosmetické změny, ale jak se ukazuje, Google nechce provést předělávku najednou napříč celou aplikací. Proč postupuje takto po malých částech, není jasné.

Původní vs. nová verze; Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Zdroje: 9to5google.com, 9to5google.com

Exit mobile version