Dotekomanie.cz

Samsung představil Galaxy F13, láká na foťáky a baterii

galaxy f13 1795x958x

Galaxy F13; Zdroj: Samsung

Nějakou dobu se spekulovalo o nových levných smartphonech od Samsungu a dnes jsme se dočkali prvního mobilu, který nese označení Galaxy F13. Jedná se o základní model s podporou sítí čtvrté generace. I tak novinka nabízí poměrně dobrou výbavu.

Samsung Galaxy Xcover 6 Pro nabídne 5G, vyšší odolnost a cenu

Galaxy F13

Začneme raději s cenou, která rozhodne o úspěchu více než samotné specifikace. Samsung nastavil u Galaxy F13 částku za základní model v přepočtu přibližně 3 600 Kč. Je samozřejmě otázkou, o kolik se změní, až novinka zamíří na evropský trh. Za tuto cenu se nabízí mobil s Full HD+ displejem a baterií o kapacitě 6000 mAh s podporou 15W nabíjení.

Galaxy F13; Zdroj: Samsung

Na zadní straně jsou sice tři foťáky, ale jeden má pouze 2MPx rozlišení. Hlavní má 50 MPx a pro ultra širokoúhlé snímky poslouží 8MPx snímač. Čtečka otisků prstů je na boku zařízení. Sice to Samsung nezveřejnil podrobné specifikace, ale mobil má zřejmě konektor pro sluchátka. O výkon se zde stará Exynos 850, který by měl dostačovat pro běžnou činnost.

Samsung vybavil model Galaxy F13 poměrně dobře na danou cenu a dá se říci, že pokud si mobil zachová svou cenu i v Evropě, může se jednat o úspěšný mobil.

Specifikace

Zdroje: fonearena.com, samsung.com

Exit mobile version