Dotekomanie.cz

Realme C30 je novinka nabízející jen to nejnutnější

realme c30 1885x1012x

Realme c30; Zdroj: Realme

Nedávno jsme vás informovali o novém přírůstku do portfolia společnosti Realme. Model Q5x se snaží nabídnout minimálně podporu pro sítě páté generace za relativně dobrou cenu. Dnes zde máme další mobil, ale ten nemá ani to 5G. Dá se říci, že Realme C30 nabízí jen to nejnutnější.

Realme Q5x je levnější 5G novinka

Realme C30

Už na první pohled jde vidět, že Realme šetřilo, tedy zejména na zadní straně, kde je jen jeden foťák. Na druhou stranu je asi dobře, že zde nejsou další dva 2MPx pro příležitostné hraní. Hlavní nabízí rozlišení 13 MPx a přední kamera má jen 5 MPx. Že se na mobilu šetřilo, je znát i u displeje, který má jen HD+ rozlišení.

Realme c30; Zdroj: Realme

O výkon se v tomto případě stará procesor UNISOC T612 s osmi jádry a maximální taktovací frekvencí 1,82 GHz. Ten má k dispozici až 3 GB operační paměti. Úložiště jde rozšířit o microSD kartu. Firma z nějakého důvodu nepoužila nejnovější systém Android 12 a je zde jen jedenáctka. Naštěstí se našlo místo pro čtečku otisků prstů a baterie má aspoň kapacitu 5000 mAh. Mobil by tak při těchto specifikacích mohl vydržet dva dny používání.

Realme C30 má nastavenou cenu za základní model s 2 GB RAM v přepočtu přibližně na 2 300 Kč. Očekáváme, že za takovou částku se asi objeví i v Česku. Kdy se tak stane a jestli vůbec, zatím nevíme.

Specifikace

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version