Dotekomanie.cz

Aplikace Mapy.cz dostává nový widget, pomůže s navigací

Screenshot 14 1617x887x

Zdroj: Mapy.cz

Naposledy jsme se u aplikace a služby Mapy.cz dočkali veřejných profilů. Jde tak o nový sociální prvek a více méně kopíruje konkurenční službu Google Mapy. Nejnovější verze aplikace dostala také upozorňování na radary, což může být pro některé řidiče dobrou funkcí navíc. Vývojáři pokračují ve vylepšování, což dokazují novým widgetem.

Mapy.cz dostávají veřejné profily

Mapy.cz a widget

O novince služba informovala na na svém Instagram profilu, kde jej také ukázala, ale moc informací k němu nesdělila. Základním smyslem je nabídnutí rychlých zkratek pro často navštěvované destinace, ale jak poznamenala jedna osoba na sociální síti, že pokud někam jezdíte pravidelně, nepotřebujete k tomu navigaci.

Widget ze začátku sám o sobě nic nezobrazuje, pokud aplikaci nepoužíváte k navigování nějak často. Jen se v něm ukáže informace, že zde budou jednotlivá místa. Případně se vám zde může zobrazit domov a práce, pokud máte tyto adresy nastavené. Kromě toho se nabízí možnost rychlého hlasového zadávání, případně možnost vyhledávání. Widget je připraven i v tmavém režimu.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Očekávali bychom, že by widget mohl nabídnout nějaké editační možnosti. Například si sem umístit místa, kam chceme cestovat, abychom nemuseli otevírat aplikaci. Nevíme, jestli se něco takového plánuje, ale asi by se jednalo o užitečnější novinku, než jen zobrazování, kam často cestujeme.

Zdroj: instagram.com

Exit mobile version