Dotekomanie.cz

Chrome nově nabízí možnost úpravy zkratky u adresního řádku

Chrome

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google si nějakou dobu pohrává se vzhledem aplikace pro mobilní telefony. Za poslední roky jsme se dočkali mnoha změn a také pokusů, ale zatím vše zůstává víceméně při starém. Nyní se ale začíná šířit jedna novinka, která jde trochu jinou cestou než dosavadní snahy.

Vychází Chrome 102 Beta s lepší podporou webových aplikací

Možnost změny

Vzhled a funkčnost Chromu pro mobily je trochu odlišná než pro počítače. Nenabízí se rozšíření, s podobou nelze manipulovat a nastavovat si prostředí je takřka nemožné. Google ale začíná šířit možnost volby zkratky v samotné liště u adresního řádku. K dispozici jsou celkem čtyři volby.

V rámci nastavení lze zvolit automatickou volbu, kdy aplikace vybere zkratku dle vašeho používání. Dále si můžete jednoznačně nastavit novou kartu, možnost sdílení nebo hlasové vyhledávání.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Novinku najdete v nastavení aplikace pod sekcí rozšíření možnosti. Pokud ji zde nevidíte, tak je možné si funkci aktivovat přes experimentální možnosti na adrese chrome://flags, kde stačí najít #adaptive-button-in-top-toolbar-customization. Po restartování aplikace byste měli mít tuto novinku k dispozici.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version