Dotekomanie.cz

Apple už nebude vyrábět iPod, doprodají se poslední kusy

Apple iPod end of life iPod Nano 2006 3840x2743x

Zdroj: Apple

Apple stál u mnoha technologických revolucí, tedy z pohledu nasazení do komerčního prostoru. Mnozí takto mohou označit iPhone, ale i v hudebním prostoru dokázal Apple nastartovat značné změny. Jeden z jeho populárních produktů je tu s námi v různých variantách již přes 20 let. Apple iPod jde ale už do důchodu.

Konec pro iPod

iPod přivedl ve své první generaci hotovou revoluci v tom, jak uživatelé poslouchali hudbu. Běžně se objevovala zařízení na CD nosiče, tzv. Discmany, ale iPod byl k dispozici v menším balení a také nabízel více prostoru pro hudbu, přičemž jste potřebovali jen kabel pro vložení všeho, co jste chtěli poslouchat.

Zdroj: Apple

Od svého uvedení si prošel evolucí. Dvakrát se podobal iPhonu, ale jinak si Apple pohrával s designem i ovládáním. Právě i to bylo originální u první generace a vydrželo po nějakou dobu. Svého času jsme se dočkali i verze iPod nano, z které si majitelé kolikrát udělali chytré hodinky. Stačil totiž jen vhodný řemínek.

Zdroj: Apple

Apple ale oznámil, že právě série produktů iPod končí. Nedochází k okamžitému zastavení prodeje. Ve své tiskové zprávě uvádí, že se doprodají poslední kusy a již nebude k dispozici žádný nový iPod. Končí tak jedna éra a Apple se soustředí výhradně jen na distribuci hudby jen skrze svou službu Apple Music.

Zdroj: Apple

Zdroje: apple.com, twitter.com

Exit mobile version