Dotekomanie.cz

Realme 9 5G je novina ve střední třídě

realme 9 1456x808x

Realme 9; Zdroj: Realme

Společnost Realme poměrně nedávno představila dvě novinky v rámci série Realme 9. Jednalo se o modely Pro a Pro+, přičemž nedošlo na představení základního modelu. To se nyní mění a světlo světa spatřil mobil Realme 9 5G.

Realme 9 5G

Výrobce si u tohoto modelu nechce hrát na nějaké úžasné specifikace a nabízí ve své podstatě slušně vybavený mobil střední třídy. K dispozici je například 90Hz displej nebo baterie s kapacitou 5000 mAh a s podporou 33W nabíjení přes USB C. Na zadní straně je sice trojice foťáků, ale jen hlavní stojí za pozornost, jelikož dva mají po 2 MPx.

Zdroj: Realme

Trochu zklame asi použití Androidu 11 v době, kdy je dostupný Android 12 a již se testuje Android 13. O výkon se zde stará procesor Dimensity 810 od Mediateku, který nabízí přímou podporou pro sítě páté generace. Můžeme ještě zmínit integrování konektoru pro sluchátka, který u jiných značek pomalinku mizí i ze střední třídy.

Realme 9 5G má nastavenou cenu za základní model na 14 999 indických rupií, což je v přepočtu přibližně 4 500 Kč. Dá se předpokládat, že se co nevidět objeví i na českém trhu.

Specifikace

Zdroje: fonearena.com, buy.realme.com

Exit mobile version