Dotekomanie.cz

Konec pro Hangouts přichází [aktualizováno]

google chat 3648x2052x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 31. 3.

Google se již rozhodl, že novým uživatelům již nedovolí stahovat aplikaci Hangouts pro Android i iOS. Došlo totiž ke zrušení viditelnosti v obchodech. Pokud jste měli aplikaci již jednou nainstalovanou, tak se ještě bude zobrazovat v AppStore a Obchodě Play. V tuto chvíli se tedy nabízí pro profesionálnější používání jen aplikace Google Chat a Google Meet, které ostatně vychází z původního Hangouts. Nyní očekáváme aktualizaci původní aplikace, která znemožní její používání a donutí uživatele přejít na novější služby. Kdy se tak stane, není zatím známo.

Aktualizováno 23. 2.

Jen tak se zbavit služby nebo donutit uživatele k přechodu na novější verzi není jednoduché. To jde vidět u Googlu, který začíná s migracemi. Konkrétně uživatelé účtu Workspace se musí připravit na vynucenou migraci. Konkrétně se tak stane 22. března. Uživatelé budou přesměrováni na Google Chat, tedy v případě aplikací. Ještě nějakou dobu bude fungovat samostatná webová stránka, ale i zde dojde k přesměrování. Tento přechod bude trvat 3 týdny. Zatím se tato migrace netýká těch, co mají uživatelské účty zdarma.

Aktualizováno 25. 2.

Někteří uživatelé služby Hangouts již zjistili, že mohou používat službu Google Chat. Jednoduše jejich účet funguje i v nové komunikační platformě. Google nyní navíc začíná nabízet Hangouts uživatelům možnost vyzkoušení Google Chat v režimu „preview“. Navíc upozorňuje, že některé funkce nemusí fungovat dle představ a stále se pracuje na vyladění. Společnost tak začíná velmi pozvolnou migraci uživatelů. Zatím ale není známé přesné datum, kdy dojde k hromadnému přesunu.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 2. 12.

Komunikační platforma Hangouts se původně rozdělila na Hangouts Chat a Hangouts Meet, kde došlo následně na přejmenování na Google Chat a Google Meet. Původní Hangouts postupně zmizí a uživatelé budou přesunutí na výše jmenované novinky. Sice jsme se dočkali jedné novinky v Hangouts, ale smyslem je postupný přechod. Další změny také sledují tuto strategii.

Hangouts se v dalším roce změní na Google Chat a zamíří do Gmailu

Plynulejší přechod

V tuto chvíli sice se objevují jednotlivé konverzace z Hangouts v Google Chat a lze obě služby používat současně, ale to neplatí o skupinových konverzacích. Pakliže nyní vytvoříte jednu v Hangouts, automaticky se nezobrazuje v Google Chat.

To se změní od 3. prosince, kdy nově skupinové konverzace se objeví automaticky v Google Chat. Pokud jde o starší skupinové komunikace, tak u nich nedojde k přesunutí. Na druhou stranu se nabídne nástroj na vytvoření nové se stávajícími členy, takže se objeví v Google Chat. Přechod tak bude o něco plynulejší a nebude nutné dohledávat a vytvářet vše od začátku.

Zdroj: Google

Další novinka se týká přímo Google Chat, kde konečně Google umožní správu členů skupinové konverzace. Do této chvíle to nebylo možné a pro jakoukoliv změnu jste museli v podstatě vytvořit novou konverzaci. Nově budete moci přidávat i odebírat jednotlivé členy. Všechny tyto novinky budou první dostupné pro platící uživatele, následně budou pro ostatní.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com, droid-life.com, workspaceupdates.googleblog.com, androidpolice.com

Exit mobile version