Dotekomanie.cz

WhatsApp může z bezpečnostních důvodů odpojit připojení přes webovou aplikaci

WhatsApp

Zdroj: Dotekomanie.cz

WhatsApp účet je možné mít pouze na jednom telefonu. Pokud se budete chtít přihlásit na jiném zařízení, to původní bude odpojeno. Stejný princip spočívá i ve webové verzi, kdy můžete být připojení pouze v rámci jednoho prohlížeče, pokud se přihlásíte na jiném, z toho původního budete odpojeni.

WhatsApp ve své nové funkci objevil drobné problémy

To ale neplatí pro webovou verzi aplikace v případě, že jste aktivovali novou testovací funkci, kdy je možné mít připojení k WhatsApp až na čtyřech zařízeních najednou bez toho, aby bylo nutné mít telefon připojen k internetu. Nedávno si ale někteří uživatelé všimli, že byli z některých propojených zařízení odhlášení. Kromě odpojení od účtu se také objevilo varovné hlášení, které upozorňovalo na to, že zařízení bylo odhlášeno z důvodu neočekávaného problému a je nutné se znovu přihlásit.

 

Problém je v tom, že se tak děje z bezpečnostního důvodu. WhatsApp nedávno objevil problém, který řeší. Problém spočívá v tom, že při používání více připojených zařízení může docházet ke špatné synchronizaci dat mezi zařízeními. Aby WhatsApp mohl problém vyřešit na straně serveru je nutné, aby byla aktuální session odpojena. WhatsApp se rozhodl jít cestou násilného odpojení uživatele namísto varovné hlášky, kterou by většina uživatelů ignorovala. Problém neznamená ztrátu dat, WhatsApp pouze odpojením řeší obnovení správné funkcionality.

Zdroj: techradar.com

Exit mobile version