Dotekomanie.cz

Trh s wearables si polepšil o necelých 10 %

wearables

Zdroj: FoneArena

Máme rádi čísla. Matematika je všude kolem nás a odpoví na všechno. Dokonce i na to, jaká je ve skutečnosti nálada na trhu. Společně se podíváme na to, jak se technologickým gigantům v době koronavirové dařilo a zda lidé mají chuť i nadále utrácet za nová zařízení. 

Wearables v číslech

International Data Corporation (IDC) prostřednictvím své zprávy zveřejnil nová data o globálních dodávek wearables zařízení. Podle nich se měly dodávky navýšit ve 3. čtvrtletí 2021 o 9,9 %. Jde tedy o 138,4 dodaných kusů, což jsou velmi dobrá čísla. Velmi podrobně, kategorie sluchátek vzrostla o 26,5 % ve srovnání s minulým rokem a celkově šlo o 64,7% podíl v oblasti dodávek nositelných zařízení. 

Zdroj: FoneArena

Nositelná zařízení na zápěstí pak představuje 34,7% podíl na trhu. Této kategorii vládne Apple a Huawei. Obecně se poptávka přesouvá z náramků k chytrým hodinkám, uživatelé chtějí čím dál schopnější zařízení. Apple ve 3. čtvrtletí 2021 obhájil nejvyšší pozici, a to i přesto, že zaznamenal 35,3% pokles prodejů Apple Watch. Naopak zákazníci více kupovali AirPods a Beats sluchátka. 

Zdroj: FoneArena

Velký otazník visel nad Samsungem, který v rámci hodinek přešel z Tizenu na Wear OS. Galaxy Watch 4 byly nakonec mezi zákazníky velmi slušně přijaty. Naopak Xiaomi zaznamenalo horší období, prodeje klesly o 23,8 %. 

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version