Dotekomanie.cz

Spotify zavádí nový způsob hodnocení podcastů

spotify podcast 4032x2268x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Hodnocení nebo známkování je nejlepší způsob ukazatel kvality obsahu, aniž bychom jej museli sami konzumovat. Pomáhá nejen samotným tvůrcům, například pro zjištění toho, co se dá udělat jinak a lépe, ale zejména pak konzumentům, kteří pak jednoduše budou vědět, zda si obsah pustit, nebo ne. Spotify nově zavádí hodnocení podcastů, které uživatelům dokáže ukázat, co si o nich myslí ostatní uživatelé.

Hodnocení podcastů pomocí hvězdiček

Vzhledem k faktu, že Apple Podcasty podporují možnost hodnocení podcastů pomocí hvězdiček již roky, může být trochu nepochopitelné, že se Spotify k tomuto kroku rozhodlo až nyní. Nicméně, lepší pozdě, než nikdy. V aplikacích Spotify tak globálně přibyde možnost hodnocení podcasů hvězdičkami. Stejně jako jinde zde bude možnost dát pořadu 1-5 hvězd, kdy více znamená lépe. Veřejné hodnocení tak může mnoha potencionálním posluchačům ukázat, zda daný podcast stojí za poslech, nebo by raději svůj čas měli věnovat něčemu jinému.

Zdroj: XDA

Ohodnocení podcastu bude mít pouze jednu podmínku. Aby uživatel mohl hodnocení dělit, bude muset daný pořad poslouchat alespoň 30 sekund. Výsledek se pak zobrazí, pokud má podcast 10 a více hodnocení, neměl by zde chybět ani počet hodnocení. Spotify uvádí, že tato novinka je již veřejně spuštěna a během několika dnů bude globálně postupně dostupná všem.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version