Dotekomanie.cz

Nová nabíječka od IKEA nabije vaše zařízení aniž by musela být zapojena do napájení

Nábytkářská společnost IKEA nabízí ve svém produktovém portfoliu mimo jiné i bezdrátové nabíječky. Poslední novinkou, která ale zatím nebyla oficiálně představena, je tak trochu jiná bezdrátová nabíječka. Od těch ostatních se liší tím, že dokáže nabíjet zařízení bez toho, aniž by musela být zapojena do sítě.

Nová bezdrátová nabíječka od IKEA se objevuje

Asi tušíte odkud vítr vane. Ano, tato nabíječka má v sobě integrovaný zdroj energie a funguje v podstatě jako bezdrátová powerbanka. Jedná se o nabíječku s označením Nordmärke Qi, a jak už je patrné z označení, podporuje všechna zařízení se standardem Qi. Nabíječka je zajímavá nejen svým designem, ale především tím, že má v sobě integrovanou baterii s kapacitou 6 500 mAh a mobilní zařízení dokáže nabíjet výkonem 5 W. Pravdou je, že by kapacita baterie mohla být vyšší, ale to se časem možná změní.

Zdroj: Androidcommunity

Nabíječka není dodávána ani s nabíjecím adaptérem, ani s USB kabelem. Ty si budete muset pořídit sami. Samotné nabíjení nabíječky probíhá přes USB-C rozhraní. Tento typ kabelu a adaptér má dnes prakticky každý, takže s nabitím nebude problém. Pozitivem je to, že integrovaná baterie je vyměnitelná. Nabíječka prozatím není na webových stránkách společnosti. Nicméně je již dostupná například v Německu, kde se o ní objevily první zmínky. Společnost IKEA zatím tuto nabíječku oficiálně nepředstavila.

Zdroj: androidcommunity.com

Exit mobile version