Dotekomanie.cz

Huawei je se svou budoucností optimistický

Huawei

Zdroj: PocketNow

Zcela objektivně, Huawei to od uvalení sankcí ze strany Spojených států amerických nemá vůbec jednoduché. Každým kvartálem raketově ztrácí podíl na trhu a nezdá se, že by se do budoucna něco změnilo. Huawei dostalo „banána“ nejen na výrobu telefonů, ale také si nesmí vyrábět vlastní čipy. 

Huawei

I přesto jsou v Číně dost optimističtí. Konkrétně prezident společnosti, Derek Yu, prohlásil, že budoucnost může být pro Huawei zajímavá. Konkrétně se rozpovídal o různých investicích do vývoje vlastních vlajkových modelů, zejména těch se skládacími displeji. Nutno podotknout, že právě v této oblasti firma poměrně exceluje. Je tedy jisté, že do budoucna bude pro Huawei priorita řada Mate a P. 

Zdroj: Huawei

Dále prezident dodal, že Shanghai R&D Center pracuje také na řešení pro 5G čipy. To by znamenalo, že top modely by mohly jednoho dne opět přijmout podporu 5G připojení. V současné době má Huawei zakázáno pořizovat čipy s podporou připojení 5G kvůli sankcím, a to je důvod, proč většina telefonů uváděných na trh Huawei přichází s podporou pouze 4G.

Derek Yu svůj komentář zakončil potvrzením, že všechny smartphony řady Huawei Mate 50 mají být oficiálně uvedeny na trh v roce 2022. 

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version