Dotekomanie.cz

Google Kalendář upravuje nastavení pozvánek

google kalendar 1559x866x

Zdroj: Google

Google sem tam zavede nějakou novinku pro službu Kalendář. Například nedávno jsme se dočkali soustředění, aby uživatelé dosáhli lepší produktivity. Tentokrát zde máme změny v nastavení, které by měly nabídnout lepší pochopení toho, co se má stát při obdržení pozvánky na událost.

Google přidává do kalendáře pro firmy novou funkci „Soustředěná práce“ pro ještě lepší produktivitu

Pozvánky

Google poměrně v tichosti změnil nastavení v samotné službě Kalendář v sekci pozvánek k událostem. Původní verze obsahuje tři jednoduché možnosti, ale ty se nově redukují pouze na dvě. V části Nastavení událostí v nastavení jsou u položky Přidávat pozvánky do mého kalendáře dvě možnosti. První povoluje přidávání od všech, druhá specifikuje, že přidání může být učiněno až po potvrzení v e-mailu.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Změna nastavení se projeví jen pro nové pozvánky a události. Pokud potvrdíte druhou možnost, tak máte k dispozici ještě jednu volbu:

Umožnit ostatním, pokud mají oprávnění zobrazit nebo upravovat moje události, zobrazit všechny pozvánky.

Původní nastavení možná nabízelo lepší možnosti. Například zde byla položka, že mohla být událost přidána, ale pokud uživatel neodpověděl ano nebo možná, nedocházelo by k odesílání upozornění. Nové nastavení je dostupné jen ve webové verzi, v mobilních aplikacích ho nehledejte.

Zdroj: 9to5google.com

Exit mobile version