Dotekomanie.cz

Huawei MateBook E 2022 oficiálně, konkurent pro iPad a Surface?

HUAWEI MateBook E 2022 1211x703x

HUAWEI MateBook E 2022; Zdroj: Huawei

Segment tabletů pro práci a zábavu tak trochu ožil s příchodem novinek od Microsoftu a také Applu. Huawei nesmí zůstat pozadu a představil novinku Huawei MateBook E 2022 se systémem Windows 11 Home. V tomto případě se tedy nabízí plnohodnotné zařízení bez nějakého okleštění kvůli sankcím ze strany USA.

Huawei MateBook E 2022

Nový tablet je prezentován rovnou s přídavnou klávesnicí, přičemž jsou k dispozici dva typy. Základní je více méně běžná a magnetickým uchycení, druhá má výsuvnou konstrukci. Samozřejmě jde tablet používat i bez ní. Bonuse je podpora M Pencil, tedy stylusu. Huawei MateBook E 2022 se dá tak použít i pro kreslení nebo psaní rukou.

HUAWEI MateBook E 2022; Zdroj: Huawei

Displej má miniaturnější rámečky, které jsou stejné po celém obvodu. Zobrazovací panel je typu OLED s rozlišením WQXGA. O výkon se zde starají procesory od Intelu, přičemž jsou k dispozici i5 nebo i7 jedenácté generace. Nejvyšší konfigurace může mít až 16 GB operační paměti a 512 GB prostoru pro data.

HUAWEI MateBook E 2022; Zdroj: Huawei

Huawei se hodně věnoval také multimediálnímu využití. Tablet je vybaven čtyřmi reproduktory a vzhledem k tomu, že má také čtyři mikrofony, měl by dobře posloužit i pro video konference. Co se týče konektivity, nabízí se WiFi 6 a Bluetooth 5.1. HUAWEI MateBook E 2022 je vybaven jedním USB C konektorem, který podporuje Thunderbolt 4. Na něj lze připojit i externí monitor (podpora DisplayPort). Základní model vyjde na 5 999 juanů, což je v přepočtu přibližně 20 900 Kč. Klávesnici a stylus je nutné dokoupit zvlášť (ten lze nabíjet přes magnetické uchycení na tabletu).

Specifikace

Zdroj: fonearena.com

Exit mobile version