Dotekomanie.cz

Asus představil ROG Phone 5s a ROG Phone 5s Pro [aktualizováno]

Screenshot 50 1370x744x

ROG Phone 5s Pro; Zdroj: Asus

Aktualizováno 4. 11.

S časovým odstupem se dostává na český trh model ROG Phone 5s ve dvou variantách. K dispozici bude verze s 12 a 16 GB operační paměti. Ceny jsou následující:

Asus nás také informoval, že model ROG Phone 5s Pro bude k dispozici na začátku prosince.

Původní článek 16. 8.

Asus již nepředstavuje tolik mobilů jako v minulosti. Společnost se soustředila ve své podstatě jen na top modely, přičemž jedna série je zaměřena na hráče. Samozřejmě tím myslíme Rog Phone linii, která byla rozšířena v březnu tohoto roku o tři modely. Po pár měsících zde máme vylepšené verze ROG Phone 5s a ROG Phone 5s Pro, tentokrát bez varianty Ultimate.

Asus ROG Phone 5 představen, nabízí se i verze Pro a Ultimate

ROG Phone 5s (Pro)

Jestli čekáte důvod pro výměnu stávajícího ROG Phone 5s, tak vás asi zklameme. Největší rozdíl oproti původní řadě je zde u procesoru. Místo Snapdragonu 888 zde najdete vylepšenou verzi Snapdragon 888+. Další drobná úprava se odehrála u displeje, respektive frekvence dotykové plochy. Z původní 300 Hz došlo k navýšení na 360 Hz, takže kleslo zpoždění z 24,3 ms na 24 ms.

ROG Phone 5s Pro; Zdroj: Asus

Jak již bylo řečeno, verze Ultimate tentokrát nebyla představena. Nejvyšší model je ROG Phone 5s Pro, který nabízí 18 GB operační paměti a 512GB úložiště. ROG Phone 5s je nabízen s 256 GB prostoru pro data, ale existují verze s 8, 12 a 16 GB operační pamětí. ROG Phone 5s a ROG Phone 5s Pro se mezi sebou liší také v použití PMOLED displeji na zadní straně, který je barevný a zobrazuje dodatečné informace případně poslouží pro animace.

Nyní si musíme počkat, jestli se novinky začnou prodávat v Česku a za jakou cenu. Avšak nenabízí tolik změn oproti původním modelů ROG Phone 5, takže možná bude výhodnější zakoupit starší model.

Specifikace

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version