Dotekomanie.cz

Jak pomocí AirPlay zrcadlit obsah z iPhonu do Macu [návod]

AirPlay

Zdroj: Apple

Společnost Apple v průběhu týdne vydala nový operační systém macOS Monterey, který si můžete stáhnout do svého Macu. Systém přinesl mnoho novinek, ovšem tentokrát se zaměříme na jednu z nich – AirPlay. 

Právě přes AirPlay nově můžete streamovat z iPhonu do MacBooku veškerý obsah (video a zvuk). Je to velmi jednoduchý proces, přesto jsme si pro vás připravili krátký návod, jak AirPlay s MacBookem propojit. 

AirPlay: macOS Monterey 

Váš první krok bude instalace macOS Monterey. Ještě předtím ale zkontrolujte, zda je váš MacBook kompatibilní. Doporučujeme před instalací nového systému veškerá data zálohovat, kdyby se v průběhu instalace něco pokazilo. Poté přejděte do Předvolby systému > Aktualizace softwaru a poté klikněte na Nainstalovat macOS Monterey. 

AirPlay: Streamování ze svého iPhonu

AirPlay najdete v Ovládacím centru na iPhonu. Zde klepněte na „Zrcadlení obrazovky“, čímž zobrazíte seznam způsobilých zařízení ke streamování. Pokračujte a ze seznamu vyberte svůj Mac. Následně by měl váš počítač s macOS Monterey zrcadlit obsah z vašeho iPhonu. 

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokud byste chtěli pro svůj Mac nastavit heslo (AirPlay), přejděte do Předvoleb systému, klikněte na Sdílení a poté nastavte heslo. 

Exit mobile version