Dotekomanie.cz

Meta (Facebook) hodinky na prvním obrázku [aktualizováno]

NRP Europe Job Investment Header 1536x864x

Zdroj: Meta

Aktualizováno 29. 10.

Společnost FACEBOOK se přejmenovala na Meta, s čím bude spojeno několik změn. Současně se ale dozvídáme, že nadcházející chytré hodinky mají nést právě označení Meta, možná jednoduše Meta Smartwatch. Navíc zde máme obrázek z oficiální aplikace pro chytré brýle, které byly nedávno představeny ve spolupráci Meta a Ray-Ban.

Zdroj: Meta

Obrázek se podařilo objevit v aplikaci, ale ještě nutně to neznamená, že takto budou hodinky vypadat. Je zde ale velká šance, že se díváme na jednu z možných podob. Zde není nic překvapivého až na výřez ve spodní straně, kde se ukrývá kamera. Zřejmě budou sloužit i pro video hovory.

Původní článek 11. 6.

Facebook se zajímá o výrobu vlastních chytrých hodinek, které by dokonce mohly být představeny příští léto. Zařízení nabídne displej se dvěma fotoaparáty, které bude možné oddělit od zápěstí a pořizovat s nimi fotky a videa, která lze sdílet v celé řadě aplikací na Facebooku včetně Instagramu. 

Facebook hodinky

Fotoaparát na přední straně displeje hodinek bude primárně určen pro videohovory. Naopak druhý 1080p fotoaparát s automatickým ostřením na zadní straně bude možné použít k pořizování záznamu. Hodinky pak budou vyrobeny z nerezové oceli. Myšlenka Facebooku je taková, aby uživatelé používali hodinky jako smartphone. 

Hodinky budou podporovat připojení LTE, takže nebude nutné jej spárovat s telefonem. V prodeji budou v bílé, černé a zlaté barvě. Facebook také plánuje, že budou sloužit jako klíčové vstupní zařízení pro plánované brýle s rozšířenou realitou. První verze hodinek by měla být představena příští rok v létě a cenově by se měla pohybovat kolem 400 dolarů. 

Zdroje: theverge.com, fonearena.com

Exit mobile version