Dotekomanie.cz

Facebook představil „chytré“ brýle Ray-Ban Stories

Ray Ban Stories Featured scaled 1 2560x1335x

Zdroj: Facebook

Pamatujete si na chytré brýle Spectacles 3? Uvedla je společnost Snap, který provozuje sociální síť Snapchat. Ve své podstatě se jednalo jen o brýle s foťáky, abyste mohli jednoduše sdílet momentky mezi přáteli. Dnes jsme se dočkali ve své podstatě toho samého produktu, ale tentokrát pod taktovkou společnosti Facebook. Brýle se jmenují Ray-Ban Stories a jak název napovídá, jde o produkt vzniklý ze spolupráce firem.

Ray-Ban Stories

Sice i Facebook používá označení chytré brýle, ale nic chytrého na nich ve své podstatě není. Jsou vybaveny dvěma 5MPx foťáky, které umí pořizovat i video. Konkrétně je možné natočit klip o délce 30 sekund. Brýle jsou vybaveny i třemi mikrofony a také reproduktorem. Nemají zabudovaný jakýkoliv displej. Jen obsahují LED světlo, které svítí v momentu, když dochází k zachycení fotek nebo natáčení. K dispozici je také dotyková plocha pro ovládání hudby, pokud byste si chtěli přehrávat něco přes brýle.

Odkaz na video; Zdroj: Facebook

K těmto brýlím je také dodávaná aplikace Facebook View pro Android a iOS, která slouží pro manipulaci s obsahem. Snímky a případně videa nejsou zamknutá jen pro sdílení na Facebook. Jsou podporovány i sociální sítě a komunikační služby jako Instagram, WhatsApp, Messenger, Twitter, TikTok, Snapchat a další. Pro focení lze použít aplikace, tlačítko na brýlích nebo také hlasové povely skrze Facebook Assistant.

Zdroj: Facebook

K dispozici jsou ve dvaceti designových provedeních. Nabíjení probíhá přes speciální pouzdro a brýle jsou schopny zaznamenat na jedno nabití 50 videí nebo 200 fotografií (počítá se i synchronizace s mobilním telefonem). Samotná paměť v brýlích je schopna uchovat 500 fotek nebo třicet 30sekundových videí. O konektivitu se stará Bluetooth 5.0 a WiFi 5 (802.11 Ac, 2.45/5 Ghz).

Zdroj: Facebook

Prodej je zahájen v zemích jako USA, Austrálie, Kanada, Irsko, Itálie a Velká Británie. Samotná cena ale asi odradí nejednoho zájemce, když za takovou částku si můžete pořídit lepší zařízení, ale Facebook hlavně zdůrazňuje unikátnost záběrů. Cena je 299 dolarů, což je v přepočtu 6 430 Kč bez daně a dalších poplatků.

Odkaz na video; Zdroj: Facebook

Zdroj: pocketnow.com

Exit mobile version