Dotekomanie.cz

Hodinky Fossil Gen 6 představeny, na nový systém si počkáte

Screenshot 61 1247x765x

Zdroj: Fossil

Google letos představil novou verzi operačního systému Wear OS, který nese označení 3. K dispozici je v tuto chvíli jen u hodinek od Samsungu a zřejmě to tak nějakou dobu zůstane. Ani dnes představené modely Fossil Gen 6 nemají k dispozici Wear OS 3. Skutečný důvod neznáme, ale možná si Samsung vydobyl exkluzivitu na nějakou dobu.

Dojmy z nových Galaxy Watch4 a Buds 2 – hodinkami zaplatíte přes Google Pay oficiálně v ČR

Fossil Gen 6

Nové hodinky nabízí poměrně standardní výbavu, ale dobrou zprávou je, že disponují procesorem Snapdragon Wear 4100+, který je navíc vybaven koprocesorem pro nenáročné použití. Hodinky by tak měly vydržet delší dobu na jedno nabití, ale výrobce není v tomto ohledu nějak přesný. Jen uvádí, že lze dosáhnout na několik dnů. Přesnější hodnoty nelze určit, jelikož Fossil nesdílí detailní specifikace.

Zdroj: Fossil

Co se týče displeje, tak se nabízí úhlopříčka 1,28palců a jedná se o OLED panel. Dále je k dispozici 1 GB RAM, 8 GB úložiště, GPS, NFC a Bluetooth 5.0. K dispozici je jen WiFi provedení. Nechybí senzor tepové frekvence a okysličení krve. Další pokročilejší senzory nejsou k dispozici. Hodinky jsou vybaveny mikrofonem a reproduktorem. Nezapomnělo se ani na odolnost vůči vodě (3ATM). Nabíjení je zde přes konektory, přičemž společnost uvádí, že za 30 minut lze doplnit energii na 80 % kapacity.

Zdroj: Fossil

Fossil Gen 6 jsou k dispozici ve velikostech 44mm a 42mm. Co se týče samotného systému, tak aktualizace na Wear OS 3 bude dostupná až příští rok, přičemž se máme těšit na vylepšení v mnoha oblastech, i třeba na speciální úsporný režim. Sice bychom měli brát sliby společností vždy s rezervou, tak v tomto případě Fossil poměrně dobře aktualizuje své produkty. Cena hodinek byla nastavena na 299 dolarů, což je v přepočtu přibližně 6 500 Kč bez daně.

Google Pay pro hodinky konečně v Česku [aktualizováno]

Zdroj: droid-life.com

Exit mobile version