Dotekomanie.cz

iPhone 13: vertikální fotoaparáty a menší výřez v displeji

iPhone 13

Zdroj: Dotekomanie.cz

Ačkoliv jsme už viděli dost snímků zachycující údajný design iPhone 13, musíme vám představit další fotografie, které pochází z čínské sociální sítě Weibo. 

iPhone 13 na čtyřech fotografií

Stejně jako doposud je na fotkách viděn o něco menší výřez v displeji, přičemž zprávy naznačují, že se Applu podařilo zmenšit velikost kamerového systému TrueDepth. Na Weibo koluje informace, že fotografie vytvořil člověk, který v minulosti takto odhalil iPhone 12, takže určitá spolehlivost je na místě. 

Zdroj: 9to5mac

Největší změnou projdou klasické modely 13, tedy bez přídavku Pro a Pro Max. Jak si můžete všimnout výše, fotoaparáty na zadní straně jsou uspořádány vertikálně, nikoliv horizontálně. Toto uspořádání pravděpodobně zvýší výkon rozšířené reality a poskytne horizontální i vertikální paralaxu. 

„Paralaxa je úhel, který svírají přímky vedené ze dvou různých míst v prostoru k pozorovanému bodu. Jako paralaxa se také označuje zdánlivý rozdíl polohy bodu vzhledem k pozadí při pozorování ze dvou různých míst. Čím dále je pozorovaný předmět od pozorovacích míst, tím je paralaxa menší.” Zdroj: Wikipedie

Jednou z největších designových změn, kterou letos očekáváme, je zmenšení velikosti výřezu. Jak vidíte, jedním ze způsobu, jak toho Apple dosáhne, je přesunutí reproduktoru k hornímu rámečku telefonu ze samotného výřezu. 

Zdroj: 9to5mac

Vylepšení také očekáváme v oblasti displeje, kde bychom se měli dočkat 120Hz ProMotion. To potenciálně umožní používat funkci always-on display, tak jako na Apple Watch. Vylepšený výkon fotoaparátu je pro každý rok samozřejmostí. Dočkáme se tedy stabilizace obrazu s posunem snímače u iPhone 13 Pro (v současné době jde o exkluzivitu pro 12 Pro Max), která poskytuje rychlejší odezvu než stabilizace založená na objektivu. Oba modely Pro pak budou vybaveny vylepšeným ultra širokým fotoaparátem s automatickým zaostřováním, širší clonou a dalším objektivem pro lepší výkon při slabém osvětlení. 

Zdroj: 9to5mac.com

Exit mobile version