Dotekomanie.cz

Google Lens si našlo další místo využití

google fotky 3611x2036x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google v tomto týdnu představil hodně novinek pro vývojáře i běžné uživatele. Na mnoho z nich si musíme počkat a některé se nemusí objevit ani do konce tohoto roku. Za zmínku například stojí velká změna kolem operačního systému Wear OS pro chytré hodinky. Do vývoje se zapojí Samsung a také nabídne nově tento systém u svých produktů. Došlo ale i na drobnosti, třeba kolem Google Lens.

Google Lens a další místo, kde naleznete tuto službu

Že si Google pohrává s možností integrace služby Google Lens v rámci snímků obrazovek, víme nějakou chvíli. Jen testování směřovalo do trochu jiné součásti. Nakonec nedošlo na rozšíření menu hned po pořízení snímku obrazovky. Novinka se ukazuje až v aplikaci Google Fotky.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Konkrétně budete muset do složky se snímky obrazovek a po rozkliknutí se nově automaticky objeví u každého snímku nabídka „Hledat ve snímku obrazovky“. Po kliknutí dojde k analyzování a nabídnutí například zkopírování textu, dohledání ve vyhledávání a podobně.

Google toto rozšíření spíše směřuje na možnost vyhledávání produktů ve snímcích, ale využití je univerzálnější. Lze tedy očekávat, že se služba Lens bude objevovat v další součástech systémů. Kam příště zamíří, není známo.

Zdroj: blog.google

Exit mobile version