Dotekomanie.cz

Chcete opravdu bezpečný messenger? Vyzkoušejte službu Session

CMP SESSION 019 1280x853x

Zdroj: Chad Mann Projects

Když letos Facebook oznámil u své služby WhatsApp změnu zásad o ochraně používání, zvedla se veliká nevole mezi uživateli, kteří začali přecházet ke konkurenčním platformám. Mezi ty patřily nejčastěji komunikátory Telegram a Signal.

Je Session nejbezpečnější komunikační službou?

Kromě těchto dvou ale existuje mnohem více chatovacích služeb jako například Threema nebo Wickr. Je zde ale ještě jedna a ta tvrdí, že je bezpečnější než veškerá konkurence. Nese název Session a přichází se zcela odlišným zabezpečením soukromí než ostatní.

Služba Session po vás, na rozdíl od konkurence, nebude vyžadovat žádné telefonní číslo, ani e-mail. Namísto toho je vytvořen jedinečný identifikátor, který zajistí šifrování veškeré komunikace a umožní propojení i více zařízení a jejich vzájemnou synchronizaci. Pokud budete chtít komunikaci přenést na další zařízení, bude nutné použít kombinaci tohoto ID a jedinečné fráze pro obnovení. Společnost Session tvrdí, že tento způsob komunikace je na rozdíl od ostatních, opravdu bezpečný a anonymní.

Zdroj: NextPit

Zabezpečení zpráv funguje na principu end-to-end šifrování. Komunikaci tedy nemůže přečíst žádní třetí strana. Aby byla chráněna veškerá metadata, je používáno maskování naší IP adresy algoritmem podobným, jako je Tor.

Společnost Session také tvrdí, že používá decentralizovaný serverový systém, díky kterému je zajištěna vysoká dostupnost infrastruktury, na kterém celá služba běží. V případě výpadku jednoho nebo více serverů tak nehrozí výpadek služby jako celku. Bohužel daní za anonymitu jde ruku v ruce absence takových funkcionalit, jakými jsou například hlasové a video hovory nebo skupinové chaty.

Srovnání jednotlivých služeb z pohledu bezpečnosti. Zdroj: The NextWeb

Pokud ale hledáte pravděpodobně nejbezpečnější komunikační službu na trhu, je Session zřejmě tou správnou volbou. Donedávna byl za „nejbezpečnější“ komunikační službu považován Signal. Oznámení plánované podpory integrace plateb kryptoměnou MobileCoin však vyvolalo u mnoha uživatelů jisté pochybnosti.

Zdroj: thenextweb.com

Exit mobile version