Dotekomanie.cz

Asus ZenFone 8 je kompaktní novinka s cenou od 15 990 Kč

Zenfone 8 ZS590KS Group photo Obsidian Black 04 5000x2815x

Zdroj: Asus

Asus se vždy snažil nabídnout trochu zvláštní top modely. Jednu chvíli cílil hlavně na cenu a ve své podstatě se objevovaly smartphony s výborným poměrem ceny a výkonu. Poslední modely zaujaly otočným mechanismem zadního foťáku, ale pro letošní rok nasadil ve své podstatě dva modely, přičemž ZenFone 8 má poměrně standardní konfiguraci, i tak má ambice.

Asus ZenFone 8 Flip je novinka s otočnými foťáky

ZenFone 8 má ambice

Dlouho se spekulovalo o příchodu ZenFone 8 Mini, což se vlastní potvrzuje, ale jen v názvu nenajdete slovíčko Mini. ZenFone 8 svou velikostí z dnešního pohledu patří mezi ty menší kompaktní smartphony se špičkovou výbavou. Nedošlo zde ani na kompromis použití plastu na zádech. ZenFone 8 nabízí kovový rám a sklená záda, takže už po prvním uchopení bude působit prémiově.

Zdroj: Asus

Asus zůstal při zemi s fotografickou výbavou. Nenajdete zde hned několik foťáků pro každou situaci a každý den. Nabízí se hlavní 64MPx senzor s optickou stabilizací obrazu a sekundární poslouží pro ultra širokoúhlé snímky. Přední strana má schovanou kameru v otvoru v displeji.

Zdroj: Asus

Mezi dalšími vlastnostmi najdete například odolnost vůči vodě a prachu, nebo velmi kvalitní stereo reproduktory. Samotný displej si poradí se 120Hz frekvencí a má integrovanou čtečku otisků prstů. Dokonce i milovníci běžného konektoru pro sluchátka budou potěšeni.

ZenFone 8 – sympaťák, který zaujme [recenze]

Specifikace Asus ZenFone 8

Ceny

ZenFone 8 v základní verzi má nastavenou běžnou cenu na 18 490 Kč, ale Asus si připravil speciální akci, které potrvá od 12. do 31. května. V rámci ní bude černý model s 8 GB RAM a 128GB úložištěm dostupný za 15 990 Kč, což je již lákavá nabídka. Ceny ostatních verzí:

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version