Dotekomanie.cz

Xiaomi začíná rýsovat trio tabletů

xiaomi 1920x1081x

Zdroj: Xiaomi

Po prvních informacích kolem nových tabletů od společnosti Lenovo si právě teď říká o slovo konkurent v podobě Xiaomi, které by zanedlouho také mělo oprášit opomíjenou nabídku tabletů. Ani jeden ze zmíněných výrobců to rozhodně nebude mít jednoduché, protože firma Huawei jede momentálně v poměrně slušně rozjetém vlaku nejen na domácí půdě v Čině.

Výkon v první řadě

Nachystané tablety z populární série Mi Pad budou mezi sebou sdílet stejný IPS panel, jehož rozlišení dosáhne na hodnoty 2 560 x 800 pixelů, a dokonce nabídne i 120Hz obnovovací frekvenci. Následovat má bezkontaktní technologie NFC, čtveřice reproduktorů, ultrarychlé a bezdrátové nabíjení. Uvnitř samozřejmě poběží vlastní uživatelské rozhraní MIUI vycházející z operačního systému Android.

Zdroj: Gizmochina.com

Nejlevnější variantou se údajně stane model skrytý pod názvem Nabu (K82) se Snapdragonem 860 od Qualcommu a hlavním 12MPx fotoaparátem. Střední cestu bude razit model Elish (K81A) vybavený Snapdragonem 870, přičemž na vrchol posadí třetí model Enuma (K81). Ten dostane 5G procesor Snapdragon 870 a navíc vzadu 48megapixelový objektiv. Závěrem můžeme dodat, že jejich záda u všech variant ještě doplní další tři snímače fotoaparátu – ultraširoký, makro, hloubkový.

Zdroj: Gizmochina.com

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version